Általános tudnivalók

 

Sokakban felmerülhet ingyenes számlázó program választása előtt, hogy az megfelel-e a hatályos rendeleteknek, elfogadja-e a NAV. A Clear Admin számlázó program esetében az ingyenesen letölthető változatot is elfogadja a NAV, teljesen megfelel minden hatályos jogszabálynak.

Jogszabályokkal kapcsolatos tudnivalók

A Clear Admin számlázó program tartalmazza azt a nyilatkozatot, mellyel rendelkeznie kell egy ilyen szoftvernek ahhoz, hogy az megfeleljen a hatályos rendelet előírásainak. Ezt a nyilatkozatot a szoftver dokumentációja tartalmazza. A nyilatkozatban a felhasználót, tehát a számla kibocsátóját egyértelműen azonosító adószám is szerepel.

Amennyiben Ön a számlázó program ingyenes változatát bővíteni szeretné, és vásárol hozzá egy modult, akkor a számlával együtt birtokába kerül a cégszerűen aláírt nyilatkozat is.

A NAV-val kapcsolatos további tudnivaló – amely kérdés sokakban felmerül –, hogy be kell-e jelenteni a számlázó program használatát. Ez nem szükséges, egy számlázó program használatát szükségtelen bejelenteni a NAV-nál. Semmilyen további teendőre nincs szükség, kivéve, ha számviteli politikája van az adott vállalkozásnak, ebben az esetben a könyvelő feladata beletenni a számlázó program használatának tényét, valamint a beállított számlaszám előtagot és formátumot. Ezenkívül semmi egyébre nincs szükség.

További kérdés szokott lenni, hogy ha változik a vállalkozás adószáma, akkor az változtatható-e a Clear Admin számlázó programban. Természetesen a cégadatok szerkeszthetők. Új adószámhoz új aktiváló kód szükséges. Ez egyszerűen megváltoztatható, ha megváltozott egy vállalkozás székhelye, illetve ha a régi helyett új adózási mód kerül alkalmazásra.

Ingyenes számlázó program korlátai

Megszokott dolog, főként egy szoftver esetében, hogy az ingyenes változat vagy demó, vagy próbaverzió, ebből adódóan korlátozásokat tartalmaz.

A Clear Admin számlázó program kivétel ez alól, mert sem időkorlátja, sem mennyiségi korlátozása nincs. Bármennyi ideig használható és korlátlan mennyiségű számla kiállítására alkalmas. Ez lehetővé teszi az egyszerű számlázást azok számára, akik nem támasztanak több igényt egy ilyen szoftverrel kapcsolatban.

További lehetőségek is vannak a számlázó program ingyenes verziójával kapcsolatban. Nincs korlátozva, hogy hány vállalkozás számlázása történjen egy adott számlázó program keretein belül. Több ingyenes aktiváló kódot is lehet kérni különböző vállalkozások számára, majd azokat egy szoftveren belül lehet használni.

Igen gyakori eset, hogy egy szoftver ingyenes verziójával kapcsolatban nincs kihez segítségért fordulni, ha probléma adódik a használat során. A Clear Admin számlázó program ebben a tekintetben is különbözik az egyéb ingyenes szoftverektől, hiszen olyan dokumentáció van a szoftverhez a Súgó menüben, mely minden felmerülő kérdésre választ ad. Amennyiben valaki ennek ellenére sem tudja megoldani felmerült problémáját, annak szívesen segítünk egyénileg e-mailen keresztül.

Mint a fentiekből látható, a Clear Admin számlázó program úgy lett kialakítva, ebbe beleértve a számlázó program ingyenes verzióját is, hogy a lehető legnagyobb mértékben kiszolgálja felhasználóját. Próbálja ki Ön is a Clear Admin számlázó program ingyenes verzióját, majd bővítse igényei szerint a rendelkezésre álló modulokkal.

Copyright © 2019 Számlázó program All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.